04/01/22

Srpski milijarder Šolak kupio Southampton

Sport Republic je za 100 milijuna funti kupio 80 posto dionica kluba od kineskog biznismen Gaoa Jishenga, koji je bio vlasnik kluba od kolovoza 2017. godine.

"U posljednjih dvije godine tražili smo pravog partnera koji će povesti klub naprijed i danas smo pronašli savršeno rješenje. Sport Republic je iskusni investitor u elitnom profesionalnom sportu i oduševljeni smo što smo postigli dogovor koji klubu osigurava dugoročnu budućnost", kazao je predsjednik Southamptona Martin Semmens.

"Southampton ima mnoštvo kvaliteta koje smo tražili u nekoj sportskoj organizaciji. Ima odličan menadžment, odličnu skautsku službu i talentiranu momčad koja igra atraktivan nogomet uz vjerne navijače", izjavio je Šolak.

Preostalih 20 posto vlasništva kluba ostaje u posjedu Katharine Liebherr, koja je to nasljedila od pokojnog oca Markusa 2010. godine.

Ovo je treće važno novo ulaganje u neki klub engleske Premier lige u posljednja tri mjeseca, nakon što je češki milijarder Daniel Kretinsky kupio 27 posto dionica West Ham Uniteda u studenom, dok je saudijski konzorcij prezeo vlasništvo u Newcastle Unitedu u listopadu.

Southampton je trenutačno 14. na ljestvici Premier lige.

zm yzm

Izvor: HINA