23/06/22

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je jedno mjesto na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada je 15. reprezentacija svijeta. Prvo mjesto drži i ovaj mjesec Brazil, druga je Belgija, a na treće mjesto se popela Argentina dok se Francuska spustila na četvrtu poziciju. Od hrvatskih suparnika u skupini F na Svjetskom prvenstvu u Kataru najbolje je rangirana Belgija na drugom mjestu, dok je Maroko 22. i u odnosu na zadnju rang ljestvicu je ubilježio napredak od dvije pozicije. Kanada je ovaj mjesec na 43. poziciji i to je u odnosu na prošli mjesec pad od pet mjesta.

BUDIMPEŠTA - Jedna američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvijestila za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti  i spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen. Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes je uskočila u bazen kako bi se spasila."Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili", izjavila je Fuentes. Fuentes, odjevena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena. "Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro", dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

TAMPA - Colorado Avalanche je na korak do osvajanja Stanley kupa nakon što je sinoć u trećoj utakmici finala poslije produžetaka sa 3-2 pobijedio branitelje naslova Tampa Bay Lightening. Pobjedu je Coloradu u gostima donio Nazem Kadri koji je zabio gol u 12. minuti produžetka za vodstvo 3-1 u seriji na četiri pobjede. Ukoliko Colorado pobijedi u petak kod kuće, to će mu biti treći Stanley kup nakon što ga je osvajao  1996. i 2001.

BUENOS AIRES - Osmero zdravstvenih djelatnika naći će se pred sucem u argentinskom gradu San Isidru pod optužnom za sudjelovanje u ubojstvu iz nehata uz otegotne okolnosti, što je epilog istrage u slučaju smrti nogometne legende Diega Armanda Maradone koji je 25. studenoga 2020. preminuo u dobi od 60 godina. Sud u San Isidru prihvatio je optužnicu podignutu u travnju ove godine protiv skupine medicinskih stručnjaka, koja ukazuje na nedostatke i nemar u zbrinjavanju jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Između ostalih, na optuženičkoj klupi će se naći neurokirurg i obiteljski liječnik, klinički liječnik, psihijatar, psiholog te šef medicinskih sestara i bolničara. Maradona je preminuo od zatajenja srca i dišnih organa, dok se oporavljao u svom domu na sjeveru Buenos Airesa od neurokirurškog zahvata. 

ml yim

Izvor: HINA