Sportska priča

16/05/22

Sportska priča

SAŽETAK

U Sportskoj priči pogledajte kako je bilo na krosu osnovnih škola Istarske županije i na Memorijalnoj utrci Matije Ljubeka na Jarunu. 

U Sportskoj priči pogledajte kako je bilo na krosu osnovnih škola Istarske županije i na Memorijalnoj utrci Matije Ljubeka na zagrebačkom Jarunu. 

Kros je najbolji primjer da sport može biti besplatan i dostupan svim učenicima i učenicama osnovnih škola u Istarskoj županiji. Učenici i učenice osnovnih škola premalo su aktivni, jer nedovoljan je broj učenika i učenica koji se mogu organizirano baviti sportom. Najodgovorniji u Školskom sportskom savezu Istarske županije čine dodatne organizacijske napore i posebno stimuliraju učenike i učenice u uključivanju u sustav školskog sporta, kroz otvorena pojedinačna županijska prvenstva. Nakon održanog drugog izdanja Pojedinačnog županijskog prvenstva viših razreda osnovnih, održano je i drugo izdanje Pojedinačnog prvenstva Istarske županije u krosu nižih razreda osnovnih škola u Park šumi Zlatni, nedaleko Rovinja. Po lijepom i sunčanom vremenu na prvenstvu je nastupilo 250 učenika i učenica iz 11 školskih sportskih društava osnovnih škola „Galeb“ OŠ Jurje Dobrila Rovinj i područne škole Jurja Dobrile Rovinjsko Selo, „Vrsar-Funtana“ OŠ Vladimira Nazora Vrsar, „Tar-Vabriga“ iz istoimene Osnovne škole „San Servolo“ Talijanske osnovne škole „Edmondo de Amicis“ Buje, „Batana“ Talijanske osnovne škole „Bernardo Benussi“ Rovinj, Osnovna škola Marčana, „Gortan“ Osnovna škola Vladimira Gortana Žminj, „Jedro“ Osnovna škola Finida Poreč, Osnovna škola Šijana i Veli Vrh iz Pule. Samo natjecanje održano je kroz 9 utrka sa različitim vremenima starta u 9 različitih dobnih skupina, a potrajalo je skoro 4 sata. Svoje premijerno izdanje imala je izdanje mješovita štafeta 4 x 200m + 4 x 300 m. Mješovita štafeta bila je sastavljena je od četiri djevojčice i četiri dječaka. Odlična atmosfera, dobri vremenski uvjeti, zanimljive discipline, karakteristika je održanog pojedinačnog prvenstva Istarske županije u krosu za niže razrede osnovnih škola.

Moglo bi vas zanimati...