Bošnjak ponovno predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza

25/09/21

Bošnjak ponovno predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza

SAŽETAK

Bono Bošnjak, koji je bio i jedini prijavljeni kandidat, jednoglasno je izabran za novi četverogodišnji mandat za predsjednika HBS-a.

Na Zagrebačkom velesajmu održana je redovna izborna skupština Hrvatskog boksačkog saveza, a za novog predsjednika u trećem četverogodišnjem mandatu, do 2025. godine, jednoglasno je izabran dosadašnji predsjednik Bono Bošnjak, koji je bio i jedini prijavljeni kandidat, priopćeno je  iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Predsjednik Bošnjak osvrnuo se u uvodnom govoru na prošli četverogodišnji mandat: "Napravili smo možda i više nego što smo mogli, pogotovo u posljednjem periodu opterećenom pandemijom i financijskom krizom. Naši boksači i boksačice putuju na sva važnija međunarodna prvenstva i turnire, imamo odlične odnose s drugim europskim zemljama u koje naši predstavnici putuju na zajedničke pripreme, a imamo i potrebnu stabilnost. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportaši, imali smo ponovno olimpijce na Igrama u Tokiju gdje su nas dostojanstveno predstavljali Nikolina Ćaćić i Luka Plantić, a tu su i osvojene medalje naših kadeta i juniora na europskim prvenstvima u 2021. godini."

Bošnjak je istaknuo da je zadatak svih djelatnika u boksu je da stvaraju nove olimpijce i uspješne sportaše: "To možemo samo zajedništvom i konstruktivnom suradnjom svih klubova i regionalnih saveza i zato u vodstvu HBS-a želim ljude koji su doprinjeli i znam da će još doprinjeti unapređenju i podizanju kvalitete boksa. Volonter sam i zaljubljenik u boks, za interes svih odmaknuo sam se i od svog 'djeteta', Boksačkog kluba Sesvete, kako ne bih bio u sukobu interesa i očekujem da svi ostavimo po strani osobne i klupske interese i podredimo se zajedničkom cilju kad je u pitanju napredak hrvatskog boksa.”

U svečanom dijelu Skupštine podijeljene su nagrade životno djelo i posebna priznanja za 2021. godinu.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su poshumno Juri Lozančiću, dugogodišnjem treneru i izborniku, zatim Novici Bardaku, dugogodišnjem tajniku i treneru BK Posavina Kuna iz Slavonskog Broda, te BK Pula i Miroslavu Hlušički, klubu bogate tradicije s najdugovječnijim tajnikom jednog sportskog kluba u Hrvatskoj.

Posebna priznanja za 2021. godinu uručena su Nikolini Ćaćić, prvoj hrvatskoj boksačici u povijesti na olimpijskim igrama, koja je osvojila  9. mjesto na OI u Tokiju, Luki Plantiću, koji je također bio deveti na OI u Tokiju, Lovri Pavčecu za brončanu medalju na juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju, Mateu Pejiću, koj je bio isto brončani na juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju, Niki Lopac, također brončana na juniorskom prvenstvu Europe u Tbilisiju, Ivanu Nekiću za broncu na kadetskom prvenstvu Europe u Sarajevu i Bernardu Grgiću, koji se je sa kadetskog prvenstva Europe u Sarajevu također vratio sa brončanom medaljom.

Izvor: Hina

Moglo bi vas zanimati...