Medalje na svjetskom prvenstvu za radio upravljane jedrilice

02/08/22

Medalje na svjetskom prvenstvu za radio upravljane jedrilice

SAŽETAK

Na svjetskom prvenstvu za radio upravljanje jedrilice klase F3K u Slovačkoj, Hrvatska seniorska reprezentacija osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Na svjetskom prvenstvu za radio upravljanje jedrilice klase F3K koje se održavalo u mjestu Martin u Slovačkoj, Hrvatska seniorska reprezentacija u sastavu Arijan Hucaljuk, Nikola Frančić, Marko Damjanović i Filip Geci kao Team Manger osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Na svjetskom prvenstvu nastupio je 61 natjecatelj iz 20 države, a u pojedinačnom poretku Arijan Hucaljuk je osvojio 10. mjesto (iako je do zadnjeg leta bio vodeći), Nikola Frančić 12. mjesto, a Marko Damjanović 19. mjesto.

Osim seniora na svjetskom prvenstvu u juniorskoj konkurenciji Hrvatsku je predstavljao Vid Martin Lulić i osvojio izvrsno drugo mjesto te na taj način postao viceprvak svijeta za juniore.

Iako Hrvatska dugi niz godina ima izvrsne rezultate na europskim i svjetskim prvenstvima te ima višestruke europske i svjetske prvake treba napomenuti da je na ovom svjetskom prvenstvu po prvi puta osvojena zlatna medalja u ekipnom plasmanu za seniore. Postignuće je tim značajnije jer za takav rezultat sva tri pilota moraju ostvariti nastup na vrhunskoj razini što u 14 kvalifikacijskih letova nije nimalo jednostavan zadatak. Koliko su razlike među vrhunskim pilotima male govore da je Hrvatska osvojila prvo mjesto s

Uz natjecatelje svakako treba istaknuti i pomoćnike Miljenka Frančića, Zorana Lulića i Doroteju Filipančić koji su obavljali logističke zadatke kao i potporu Hrvatskog zrakoplovnog saveza.

Moglo bi vas zanimati...