Mladost - Vero Volley 1:3

02/12/21

Mladost - Vero Volley 1:3

SAŽETAK

Hrvatski odbojkaški prvak Mladost izgubio je u prvoj utakmici šesnaestina finala CEV kupa od talijanske Vero Volley Monze s 3:1.

Hrvatski odbojkaški prvak Mladost izgubio je u prvoj utakmici šesnaestina finala CEV kupa od talijanske Vero Volley Monze s 3:1 (25:16, 18:25, 26:24).

Bila je to nakon dužeg vremena jedna prava, kvalitetna utakmica na koju je domaćin ipak malo 'zakasnio doći'. U prvom setu. Jer, u tom dijelu igre mladostaši su izgledali previše impresionirani momčadi koja im je stajala s druge strane mreže,  momčadi sa samo dva Talijana u postavi, srednjim blokerom i kapetanom Berettom i liberom Federicijem. Ostatak squadre činili su Hrvat Mitrašinović kao korektor, jer Nijemca Grozera nije bilo u sastavu, iako je doputovao s momčadi,  Bugar Grozdanov srednjak, primači-pucači Čeh Džavornokov I Bjelorus Davyskiba. I baš se Mitrašinović, dojučerašnji mladostaš, 'napalio' na svoju bivšu momčad želeći pokazati, baš kako je i najavio, da je postao bolji igrač.

Monza nakon 13:8 uzima sve u svoje ruke, Mladostaši puno griješe na servisu (na kraju susreta 1 as i 21 pogreška), zapravo ne vidi se sustav igre, pa taj set polako propuštaju. Talijani su imali i 23:13, za konačnih 25:16.

Malo uljuljkani u taj prvi set, valjda, olako ulaze u drugi, a Mladost konačno 'stiže na meč', što se ponajviše vidjelo u bloku, te agresivnijem servisu. Zapravo, na isti način kako je Monza deklasirala Mladost u prvom, tako su im oni uzvratili u drugom setu. Imali su domaći vodstvo od 18:10 i 23:15, do konačnih 25:18.

Treći je set 'vaga', Mladost je povela, kao uostalom i u svim setovima, no prvi do osjetnije prednosti stižu gosti pa trener Gačič traži minutu odmora kod 6:9. Mladost polako uspostavlja svoju igru i dolazi do egala 14:14 a cijenu toga plaća Mitrašinović kojega gostujući trener Eccheli mijenja Bugarom Karyaginom. Mladost ima 23:20 i smiješi se treći set, no Brazilca Silvu Talijani su tri puta zaredom blokirali, Zeljković je prošao za egal 24:24, ali iskustvo jer ipak na strani gostiju koji uzimaju taj set sa 26:24.

Zato je u četvrtom Mladost malo mentalno pala, pa kod 1:4 uzima Gačič time out. Negdje sredinom seta vratila se boja u lice domaćinu, pa su priprijetili kod 21:23 i 22:24, ali Monza je preiskusna momčad da to ne bi iskoristila.

Nakon utakmice korektor Mladosti Boris Buša, koji je napravio 12 poena, rekao je:

»Znali smo da će biti jako teška utakmica, Monza je godinama u vrhu talijanske odbojke. Čak nam je dalo dodatnu energiju to što nije bilo Grozera na terenu, ali unatoč tome smo stegnuto ušli u prvi set. Neću reći uplašeno, ali s velikim respektom prema poznatom suparniku. To je utakmica kakvu nismo navikli igrati, to je najjači suparnik ove sezone. Ali, kada smo malo došli sebi odradili smo dobar drugi i jako dobar treći set, i šteta što nije otišao u našu korist jer bi onda bio potpuno drugačiji rezultat. Ali, nećemo se predavati niti u uzvratu za tjedan dana u Monzi, borit ćemo se i tamo.«

 

Izvor: HAOK Mladost

Moglo bi vas zanimati...