OI gluhih: Hrvatski rukometaši u finalu

14/05/22

OI gluhih: Hrvatski rukometaši u finalu

SAŽETAK

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih plasirala se u finale na 24. Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom gradu Caxias do Sul-u.

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih plasirala se u finale na 24. Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom gradu Caxias do Sul-u nakon što je u polufinalu s 32:18 pobijedila Srbiju.

Očekivanja su bila velika i s jedne i s druge strane u susretu reprezentacija koje se dobro poznaju. Koncentriranom i vrlo čvrstom obranom hrvatska je reprezentacija odmah u početku dvoboja stekla potrebnu sigurnost u igri i vrlo se brzo odvojila pa je već u sedmoj minuti bilo 6:2, a u 18. 10:4. 

Brze kontre u kojima su dominirali Mateo Perak i Florijan Kolarić uništili su ionako tanke nade srpske reprezentacije da bi mogli prirediti iznenađenje i ugroziti pobjedu hrvatske reprezentacije.

Hrvatska je reprezentacija do kraja utakmice odigrala vrlo ozbiljno i kvalitetno u napadu i obrani, vratar Šagovac doprinio je s nekoliko obrana u drugom poluvremenu i tako mirno završila utakmicu. Izbornik Sirotić time je dobio mogućnost da skoro svi igrači dobiju priliku u ovoj utakmici.

Najbolji strijelci hrvatske reprezentacije bili su Mateo Perak s osam golova i Florijan Kolarić sa pet golova.

Nakon utakmice izbornik reprezentacije izjavio je da je priprema utakmice u cijelosti provedena na terenu, da se tražila angažiranost u brzoj tranziciji i stalnom pritisku na srpsku obranu o čemu dovoljno govori i polovica hrvatskih golova koja su postigla krila uglavnom iz brzih kontri.

U finalu Hrvatsku čeka Njemačka. Utakmica je na rasporedu u 21 sat po hrvatskom vremenu i moći će je se pratiti na Instagramu Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

(Hina)

Moglo bi vas zanimati...