Pokazali smo zajedništvo, borbu i želju

18/01/22

Pokazali smo zajedništvo, borbu i želju

SAŽETAK

Hrvatski rukometaši Ante Gadža i Mate Šunjić ističu da su unatoč svim problemima s kojom je reprezentacija bila suočena pokazali zajedništvo i borbenost. 

Hrvatska rukometna reprezentacija je otputovala iz Szegeda u Budimpeštu gdje nastavlja Europsko prvenstvo, a hrvatski reprezentativci Ante Gadža i Mate Šunjić ističu da su unatoč svim problemima s kojom je reprezentacija bila suočena pokazali zajedništvo i borbenost. 

Gadža i Šunjić ne skrivaju zadovoljstvo prolaskom u drugi krug natjecanja i obojica ocjenjuju da Hrvatsku protiv Crne Gore, sljedećeg suparnika na EP, čeka težak zadatak.

"Ovo je veliki uspjeh, zadovoljni smo jer smo imali dosta problema. Svaku je utakmicu igrala druga postava, dolazili smo, testirali se, čekali rezultate, ali uvijek nas je krasila ista stvar - borba, zajedništvo  i želja i mislim da smo tu pokazali da smo stvarno na visokom nivou", kazao je Ante Gadža napominjući kako su oba sljedeća suparnika Hrvatske na EP ozbiljna.

"Crna Gora je napravila veliki rezultat, znamo da su borbeni, igraju čvrstu 5-1 obranu. Bit će to teška utakmica. A za Dance se zna da dominiraju i mislim da će u subotu to biti dobra utakmica", dodao je.

Mate Šunjić ističe kako je su on i njegovi suigrači ostvarili ono po što su došli iako su bili suočeni s brojnim problemima. 

"Ostvarili smo ono po što smo došli, a to je plasman u drugi krug. Dobro dobro reagirali na sve probleme, ali tako smo se dogovorili u startu i stožer je reagirao pozitivno na sve nedaće. Sad smo sretni i zadovoljni što idemo u Budimpeštu", kazao je Šunjić.

"Nitko nije očekivao da ćemo imati toliko slučajeva i da ćemo ostati svaki dan bez jednog ili dva člana ekipe. Ali uspjeli smo ostati koncentrirani i plasirati se", istaknuo je vratar hrvatske reprezentacije. 

"Pripremamo se isključivo za Crnu Goru. Takav je moto ove godine - gol po gol, obrana po obrana, utakmica po utakmica. Bit će to zahtjevna utakmica, Crna je Gora pokazala protiv Makedonije i Slovenije da ima dobru ekipu i koheziju, ali mislim da ćemo se uspjeti pripremiti", dodao je napominjući da svi čekaju pozitivne vijesti što se tiče zaraženih suigrača.    

Izbornik Hrvoje Horvat uputio je naknadne pozive sljedećim igračima: Kristijanu Pilipoviću, Dominiku Kuzmanoviću, Ivanu Sliškoviću, Mateu Marašu, Vladi Matanoviću i Veronu Načinoviću. Dio navedenih igrača bit će u konkurenciji već za prvu utakmicu drugog kruga, dok je ostatak “osiguranje“ ukoliko se pojavi Covid - 19 na određenim kritičnim pozicijama u momčadi.

(Hina)

Moglo bi vas zanimati...