Prvo postolje Leone Popović

18/03/23

Prvo postolje Leone Popović

SAŽETAK

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović na završnici Svjetskog kupa u Andori osvojila je svoje prvo postolje u karijeri, 2. mjesto u slalomu.

Za 25-godišnju Mrkopaljku to je prvo pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa, a postala je četvrtom Hrvaticom kojoj je to uspjelo. Osim legendarne Janice Kostelić, to je uspjelo još samo Ani Jelušić i Zrinki Ljutić, koja je nažalost pogriješila već prije prvog prolaznog vremena u prvoj vožnji, s velikim gubitkom vremena je nastavila vožnju, ali je nakon još jedne pogreške odustala..

Popović je s dvije odvažne vožnje pokazala da pripada slalomskom svjetskom vrhu. Jedina skijašica koja je bila brža od nje u obje vožnje bila je Petra Vlhova. Slovakinja je u prvoj vožnji stvorila 32 stotinke prednosti, a još 11 je dodala u finalu, što joj je donijelo 28. pobjedu u karijeri.

Leona Popović je u Soldeuu iza sebe ostavila i nevjerojatnu Amrikanku Mikaelu Shiffrin, koja iza sebe ima 87 pobjeda u Svjetskom kupu, čak njih 53 u slalomu. Shiffrin je završila kao treća zaostavši za hrvatskom reprezentativkom za 43 stotinke, a 86 za pobjednicom.

Shiffrin je već odavno osigurala Mali kristalni globus, a sezonu je završila sa 945 bodova osvojenih u 11 slalomskih utrka. Druga je u tom redoslijedu bila Švicarka Wendy Holdener sa 655 bodova, a treća je Vlhova sa 630. Leona Popović se probila na šesto mjesto s 349 bodova. Zrinka Ljutić ostala je na 12. mjestu sa 190 bodova.

U nedjelju će skijašice sezonu Svjetskog kupa zaključiti veleslalomskom utrkom.

 

(Hina)

Moglo bi vas zanimati...