SP: Uvjerljiv poraz rukometašica

03/12/21

SP: Uvjerljiv poraz rukometašica

SAŽETAK

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 30:25 protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvensrtvu u Španjolskoj.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija porazom 30:25 (18:12) protiv Brazila započela je svoj nastup u skupini G na Svjetskom prvensrtvu u Španjolskoj.

Hrvatska niti u jednom trenutku susreta protiv Brazila nije bila u prednosti, utakmica je krenula u lošem smjeru već u 30. sekundi kada je Krsnik isključena na dvije minute nakon prvog prekršaja na utakmici.

Brazilke su vrlo brzo stigle do dva (4:2), pa tri (7:4) i četiri pogotka prednosti (14:10 u 22. minuti). Najveći problem u igri Hrvatske bila je igra u obrani, Brazilke su lakoćom stvarale višak igračica na liniji od šest metara te potom lagano realizirale.

U 28. minuti kod rezultata 17:11 za Brazil Kapitanović je obranila sedmerac Cardoso, no niti to nije bio poticaj za bolju igru.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je s dva gola s igračicom više smanjila na 18:14, ali Brazil je odgovorio s tri uzastopna gola za odlazak na tada najvećih sedam razlike (21:14). 

Brazil je sredinom nastavka stigao i do najvećih devet razlike (26:17) pa je do kraja dvoboja Hrvatska uspjela tek ublažiti poraz. Imala je čak Krsnik i sedmerac u posljednjoj minuti za smanjenje na četiri razlike, no sjajna brazilska vratarica Arenhart je obranila njezin šut.

Najučinkovitija u reprezentaciji Hrvatske bila je Valentina Blažević sa sedam golova, dok je Bruna De Paula također postigla sedam pogodaka za Brazil.
Hrvatska će u subotu u 2. kolu igrati protiv Paragvaja, a u ponedjeljak u 3. kolu protiv Japana.

Plasman u drugi krug izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Izvor: Hina

 

 

Moglo bi vas zanimati...